در جواب به سوال ‘پایتون چیست؟’ باید گفت: پایتون یک زبان برنامه نویسی ساده است که اکثر افراد جامعه می توانند با آن برنامه نویسی بکنند. این برنامه طرفداران زیادی هم در جهان دارد. برای همین هر کسی می خواهد تازه برنامه نویسی را شروع کند از پایتون شروع می کند. اما حالا چرا پایتون؟ چون همان طور که گفته شد اکثر افراد می توانند از پایتون استفاده کنند و در کل این زبان، کد نویسی را نسبت به برنامه های دیگر راحت تر کرده است. یک نکته دیگر این است که این زبان یک زبان همه منظوره است.
دستورات
حالا برویم و یک نگاهی به محیط پایتون و دستورات آن بکنیم؛ چون برای پاسخ به سوال ‘پایتون چیست؟’ باید به دستورات آن نگاهی بیاندازیم. پایتون محیط بسیار ساده دارد که میتوان آن را در بخش تنظیمات شخصی سازی کرد و در کل فضای دل نشینی دارد. دستورات آن هم خیلی دستورات سادهای هستند . به طور مثال دستور ایف (if) که در معنای فارسی معنی اگر را می دهد . دقیقا در دنیای پایتون معنای اگر می دهد یعنی در زبان انگلیسی و در زبان پایتون این کلمه یک معنا دارد که این نشان دهنده سادگی زبان پایتون است.
تاریخچه
خب ، حالا به سراغ تاریخچه پایتون می روم . زبان برنامه نویسی پایتون اواخر دهه 1980 میلادی در موسسه ملی تحقیقات ریاضی و رایانه در کشور هلند توسعه داده شد. هدف مخترع زبان پایتون، خدیو فان روسوم، از توسعه پایتون ایجاد جانشینی برای زبان برنامه نویسی ای بی سی بود که قابلیت پردازش استثناها را داشته باشد. خب حالا بحث رو بیش از این تاریخی نکنیم و برگردیم به خود پایتون .
ورژن های پایتون
راستی پایتون دو رسما از سال 2020 دیگه پشتیبانی نشد و دیگه پایتون دو پشتیبانی نداشت. پس کسایی که پایتون دو نصب کردید، سریعا دو را به سه ارتقاء بدهید. یک نکته مثبت در پایتون 3 هم تغییر بزرگ پرینت است که از یک تابع غیر قابل انتقال به یک نوع توضیح هم تبدیل شده است. که باعث میشه کد نویسی ما مرتب تر باشد. برای اینکه یک مراسمی برای یادبود پایتون دو بگیریم، یک مقاله به نام ‘پایتون دو چیست ؟’ هست درباره پایتون دو توضیح خواهم داد.
نحوه دانلود
خب اصلی ترین راه برای دانلود پایتون استفاده از خود سایت پایتون هست. می توانید از طریق این لینک وارد سایت بشوید.
به جز این مقاله دیگر چیست !
بزودی یا شاید همین الان که شما این متن رو می خوانید ساخته شده نمی دونم. ولی به هر حال بزودی قراره یک مقاله درباره کد نویسی بنویسم، امیدوارم خوشتون بیاد. راستی برید به صفحه اصلی و بقیه مقاله هارو هم بخوانید.